Saturday, September 28, 2013

Kontrol Uçuşu!

Bu gece küçük bir risk alıyorum: sonucu belli olmadan önce birşeyden bahsedeceğim. Sonuçta, bu da işimin bir parçası.

Yarın sabah kontrol sınavı uçuşum var. Kokpitimizde sol koltuktaki kaptanım ve sağda bendenizin yanısıra, "jump seat" dediğimiz gözlemci koltuğunda kontrol pilotu sıfatıyla bir kaptanımız daha bulunacak. Öğretmen kaptanlığın yanısıra, özel bir lisansı daha bulunan bu kaptanımızın orada bulunmasının yegâne amacı beni denetlemek ve uçuşumu değerlendirmek olacak. Başarılı olmam hâlinde ben de arkadaşlarım gibi "P5" olacağım, yani alıştırma uçuşlarımı tamamlamış olarak normal görevlerime başlamaya hak kazanacağım. Herkes gibi uçuşlarım yoğunlaşacak, daha çok yorulacağım; ama artık yanımda öğretmen statüsü taşıyan kaptanlar bulunması zorunluluğu olmadan, her seviyeden kaptanlarla uçabileceğim. Üzerime daha çok sorumluluk düşecek ki bu, artık şirketin pilotluğuma daha çok güvendiği, kaptanların desteğimi daha yoğun talep edeceği anlamına geliyor.

Başarısız olursam ne olur? Simulatöre ve kitaplara dönmem, uçuşta eksik bulunan kısımlarımı tamamlamam istenir; ardından tekrar sınava girmem gerekir.

Aslında, risk aldığıma pek de inandığımı söyleyemeyeceğim; çünkü yeterince çalıştım, hazırlandım. Ben güvenilir, emniyetli bir pilotum ve yarın bu bir kez daha resmen belgelenmiş olacak. Bundan sonra, bir aşamayı daha geçmiş olmanın mutluluğuyla, bir damla daha tecrübe kazanmış olarak mesleğime devam edeceğim.

Herkese iyi geceler.

Not: Bâtıl îtikatlarım hiç mi hiç yoktur!!! (Tak tak tak!... Hatır hutur!...)

2 comments:

  1. Şimdiden başarılar diliyorum. İnanıyorum ki sıkıntısız şekilde yarını atlatacak ve bundan sonra daha rahat olacaksın.
    Tekrar başarılar..

    ReplyDelete
  2. Kontrol uçuşunu da başarıyla geçmeniz dileğiyle kaptanım. LIFUS sürecinde olan bitenler, kaptanların dikkat çektiği noktalar ile ilgili de yazılarınızı bekliyoruz. Emniyetli uçuşlar..

    ReplyDelete