Monday, June 13, 2016

Melbourne: Embraer x 2

Biraz yoğunluk içindeyim; ondan fazla yazamıyorum bir süredir, özür dilerim. Hayattayım, yaşıyorum; biline.

Şekilde görüldüğü gibi...

 

Küçük ve orta büyüklükteki iş jeti üreticisi Embraer, beş yıldır Florida Melbourne'de bulunan son montaj tesisini iki katına çıkarmış. Flight Global haber portalının yalancısıyım, 2 Haziran'da ek binalarını hizmete açan Brezilya'lı firma, bu tesiste Legacy 450 ve 500 modellerini üretecekmiş. Toplam yaklaşık 22 bin m2'lik alanı kaplayan Embraer tesisleri, aynı zamanda Phenom 100 ve 300'lerin de yumurtadan çıktıkları yer.

Melbourne üretim tesisi, Embraer'ın São José dos Campos'taki merkezi için tamamlayıcı nitelikte çalışıyor.

Tesisler, bizim de uçuş eğitimlerimizi yapmış olduğumuz, çileli Melbourne Uluslararası Havalimanı (KMLB)'nın yanında yer almakta, hava atmak gibi olmasın...

 

***

 

8 comments:

  1. Embraer bölgesel ve iş jetleri konusunda sektörde ciddi yol kat etti. Niyetleri Airbus ve Boeing ile yarışmak ama zor gözüküyor. Rekabet artsinda sektörde gelişsin😃

    ReplyDelete
  2. Hocam merhabalar blogunuzu çok beğeniyorum. Ben de thy akademiye başvurmayı düşünüyorum lakin takıldığım tek bir şey var: Kendini bir şirkete bu kadar uzun süreli bağlamak doğru bir şey midir?

    Elbette ki siz akademiden yetişmiş ve yıllardır bu şirkette çalışan biri olarak bu soruya olumlu cevap verirsiniz. Lakin bu soru benim kafamı çok kurcalıyor. Dolayısıyla benim sormak istediğim başka bir şey var: Şirketin batması durumunda süreç nasıl işliyor? Sonuçta bir şirketin batması her zaman olasılıklar dahilindedir. Böyle bir durumda pilotlardan borçlarını ödemeleri isteniyor mu?

    Bunun yanında şu ana kadar hiç akademiden yetişip de bir süre sonra tazminat ödeyip ayrılan bir meslekdaşınız oldu mu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sevgili dostum; öncelikle devlet destekli şirketler kolay kolay batmazlar. Şahsen batan bir şirkette hiç bulunmadım; ama basından takip ettiğim kadarıyla, geçmişte iflas etmiş olan şirketlerden mağdur olan pilot ve kabin memurları birkaç ay maaş alamayıp, sonra şirketlerine alacak davaları açtılar. Davalar uzun sürdüğünden hakkını çok geç alanlar oldu vs. Eğitim borçları dersen, hal-i hazırda borç olarak kalan durumlarda şirket iflas da etse, normal çalışan bir şirketten yalnızca çalışanın kendisi de işten atılsa, bu borç için ne sözleşme yapıldıysa hukuken o geçerli oluyor. Üikemizde adaletin mükemmel işlediğini şahsen düşünmesem de; yine de eğer haklıysan, yani eğitim sözleşmende "şu şu hallerde eğitim parasını öder" maddesi içine o anki durumun girmiyorsa, yasal olarak hakkını ararsın, o ücreti de ödemezsin. Tamamen imzaladığın sözleşmeyle ilgili bir durum.

      Bir de şunu söyleyeyim; evet, bazı şirketler işe alırken önüne değiştirilemez gibi duran bir sözleşme koyuyor, "işine gelirse" diyor olabilir, ama yine de sana hukuksuz, senin haklarını çiğneyen bir sözleşme koyamaz, bu konuda da hak aranabilir duruma göre. Sana tavsiyem, bu konuları merak ediyorsan internetten bu konuyla ilgili bir eğitim sözleşmesi örneği bulup bunu bir hukukçuya göstermen. Bu konuda TALPA'ya danışabilirsin; pilotların hukukî sorunlarıyla ilgilenen bir dernek olduğu için onlar seni daha iyi aydınlatabilir.

      Selamlar.

      Delete
    2. Hocam çok teşekkür ederim uzun uzun ve kibarca cevap verdiğiniz için. Bu soruyu internette başka mecralarda sorduğumda insanlardan "işine gelmiyorsa gitme" veya "THY senin gibi birini kaybettiği çok üzülecek yapma bunu" şeklinde dalga geçen ve bilimum hakaret dolu mesajlar aldım. Halbuki ben THY'ye bir şey de dememiştim, burada ne yazdıysam onu yazmıştım.

      Tek aklıma takılan şey şirkete 10 sene süreli kendini bağlamak oldu. Hadi bu bir sorun değil, sonuçta eğitim ücreti yaklaşık ortalama 100 bin euro civarında oluyor. Diyelim ki bir durum oldu, işten çıkmamız gerekirse ödeyeceğimiz para sadece bu borcumuzdan kalan oluyor diye düşünüyordum. Meğersem çalışmadığımız seneler için de tazminat ödememiz gerekiyormuş. Ayrıca bu borç için sözleşme imzalarken iki tane de kefil arıyorlar diye öğrendim. Annem babam dışında bana kefil olabilecek tek insan evladı bulamam ki ben. Babamı kefil kabul ederler, fakat hiçbir geliri olmayan annemi kabul edeceklerini de sanmıyorum.

      Bu tür detaylara bu kadar takılmamın tek sebebi bu ülkede yarın yaşayıp yaşamayacağımı kestirememem. Burada siyasete girmenin lüzumu yok ama ben şahsen eğer bu darbe girişimi başarılı olsaydı en kısa zamanda bu ülkeyi terk ederdim.

      Batma, iflas gibi durumları da sormamın tek sebebi şuydu hocam: Dediğiniz gibi devlet destekli şirketler kolay kolay batmazlar. Fakat ülkede havalimanına saldırılar oluyor ve ülkedeki turist sayısı inanılmaz düzeyde düştü. Bu durum THY'ye zarar veriyor diye düşünüyorum. Yani tabi bilmiyorum durumun kesin halini. Fakat 2-3 ayda bir saldırı yaşadığımızdan ülkemiz yurt dışında itibar kaybediyor ve THY'nin yolcuları tahminimce sadece transit yolcular oluyor. Bu yüzden bunu sorma ihtiyacı hissettim. Böyle giderse de bir şey olursa ne yaparız aklıma takılmıştı.

      Tekrardan çok teşekkürler hocam sizin blogunuz da olmasa bu akademi hakkında bilgi edinemezdim ve bir insanın sıfırdan pilot oluşunu izleme imkanım olmazdı. Çok teşekkürler.

      İyi günler

      Delete
  3. Açıkcasi Gezi sürecinde yaptığınız gibi "Ülkemde insanların üzerlerine bomba yağarken..." diye bir post beklerdik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tabii ki, 1980 doğumlu biri olarak darbelere sonuna kadar karşıyım. Fakat bu darbe girişimiyle ilgili bilgi kirliliği var, ben de neye inanacağımı şaşırdım. İzninizle, kendi blogumda da hangi konularda görüş bildireceğime kendim karar vermek isterim. Zira hakkında net fikir sahibi olmadığım konularda görüşlerimi kendime saklamayı tercih ediyorum.

      Delete
  4. Hocam selamlar,
    Uçaktaki tuvalet tıkandığında da herhangi bir emergency uyarısı alıyor musunuz?
    İyi uçuşlar.

    ReplyDelete