Tuesday, June 9, 2015

Gokkusagi

Sozumuzu tutamadik; kusura bakilmasin. Mukemmeliyetcilikten pek bir halt gelmiyor; en azindan benim yasamimda hep boyle oluyor. Ne zaman kesin bir tarih versem ya da aklimda belirlesem, "rahat takildigim" zamanlara gore cok daha fazla gecikiyor yazilar. Simardik mi nedir?! (@$%!!!!)

Kaliteli Bloglar

O kadar da buyuk bir eksik degil aslinda benimkisi, zira cok daha kaliteli bloglar var benim de takip etme sansi buldugum. Bu yuzden, bugun blog yazmak yerine meslektaslarimin takip etmeye calistigim bloglarindan bahsedeyim diyorum. Bugune kadar nasil kesfedemedim? O da benim cehaletim iste 8(

Ilk aklima gelen, benimle de iletisime gecme nezaketini gosteren Caner beyin blogu. Doktora duzeyindeki egitim gecmisinin, basit anlamda pilot olmanin cok otesine gecen ozgecmisini bile okuyunca, sade bir pilot olarak cok sey kazanabilecegimi dusundugum bir yer oldu burasi. Takipteyim; onermekteyim:

http://www.caneracarbay.com/

Caner beyden baska, severek takip ettigim bir de Yigit beyin blogu var. Meslegimize buyuk katkisi olacagini dusundugum bir baska blog yazari meslektasim olan Yigit bey de ust duzeyde egitimli, dopdolu bir insan. Bir tur marifetname olarak da adlandirilabilecek blogunda yazarin yalnizca pilotaj egitimi uzerine paylasimlari degil, ayni zamanda ses ve muzik teorisinden ABD'deki eyalet sistemine kadar genis bir yelpazede aktardigi bilgiler ve fikirler mevcut. Gitarsever pilotlara duyrulur:

http://salvorates.blogspot.com.tr/

Daha once de bahsetmeye calistigim bir baska blog da; flyingbats.blogspot.com'daki kardesimiz tarafindan "paralel evrendeki ikizleri" ilan edilme serefine eristigim uc motorla ucan kardesim. Bu meslektasim da insaat muhendisi kokenli (gel de komplekse girme!). Kendisi halen Hollanda'da ucus egitimi aliyor.

http://www.threenginedcrow.com/

Yine daha once bahsetmeye caba sarfettigim, henuz universite egitimi almakta olan yakin gelecekteki meslektasimin blogu da bir diger takip ettigim site. Her sey daha yepyeni, gicir gicir. Tam olarak universite asamasindan pilotluga nasil gecilir, aslinda elimizdeki en taze kaynak burasi olacak, sahsen bundan eminim:

http://flyingbats.blogspot.com.tr/


Gokkusagi

Farkli yasamlar, farkli gecmisler ve farkli donanimlar... kokpitte hepimiz ayni olsak da havaciligin kapisinin yetenegi ve azmi olan herkese acik olmasi, bu isin sevdigim yanlarindan bir tanesi. Bizim isimiz ne kadar teknik olursa olsun, ayni zamanda sosyal, iletisime dayali bir is. Ucak ucuran kisilerin ufku genis, kulturlu, acik fikirli kimseler olmasi ucak ici iletisime, dolayisiyla da ucus emniyetine kadar yansiyor; zaman zaman oldukca stres yuklu olan isimize karsi bizleri daha rahat, verimli kiliyor. Birakalim baskalari havaciligin rengini mavi zannetsin; bence havacilik gokkusagi kadar renkli.


***


9 comments:

  1. Sonunda yazınızla geri geldiniz. :) Son verdiğiniz link hariç hepsini daha önceden de takip ediyordum. Bence artık Türkiye'de sivil havacılık açısından son derece güzel gelişmeler oluyor. Özellikle eskiden THY Akademi çok diretiyordu sadece mühendislik bölümlerinin alınması konusunda akademiyi bırakın tecrübesiz f/o olarak bile eskiden mühendislik kökenliler daha çok tercih ediliyordu. Fakat günümüzde hemen hemen böyle bir ayrım kalmadı, önemli olan pilotaj eğitimini ne derece hakkıyla bitirildiği ve kendimizin ne kadar geliştirildiği. Sinyorite nedir, geniş gövdeye geçişte uygulanan kriterler nelerdir bize bir dahaki yazınızda bunlardan bahseder misiniz? Son günlerde çeşitli havacılık sitelerinde sürekli THY'deki sinyorite kavramından vs. bahsediliyor. Henüz akademi adayı olduğumdan bu kavramın ne olduğunu bilmiyorum ve bayağı merak ettim. Bir de bu sıra nasıl ilerliyor, sıra kaç yılda geliyor, A320 filosunda görevli çalışkan bir f/o'nun geniş gövdeye geçmesi kaç yılı buluyor? A320 filosundaki bir f/o kendi isteğiyle a330 filosuna geçebiliyor mu yoksa yine geniş gövdeyi şirket mi belirliyor?

    ReplyDelete
  2. Artık eski yazılarınızı tekrar okumaya başlamıştım ki geri geldiniz...Diğer sitelerde gerçekten oldukça güzel ama biz merakla sizin yazıarınızıda bekliyoruz. :)

    ReplyDelete
  3. backgroundu siyah olan blog yazarlarını üst tipe almıyorlarmış

    ReplyDelete
    Replies
    1. Acelesi yok, beklesinler biraz...
      Bilgisayarim bozuk da...

      Delete
  4. Bu gokkusagi asıklarının elinde olsun daima. Tek istegim bu. Yazdiginiz yazi icin cok tesekkur ederim. Hem onur duydum hemde yillardir bu yolda birlikte yurudugum sizin blogunuzda yer bulma sansi yakaladim. Bu arada siyah asildir :) bir cok kisi siyah background a cok takiliyor :) Saygilar.

    ReplyDelete
  5. "Birakalim baskalari havaciligin rengini mavi zannetsin; bence havacilik gokkusagi kadar renkli."

    ReplyDelete
  6. Bu yazıyı aylar sonra farkettiğim için utanıyorum.İlk satırdan sonra satırlara doğru okudukça içimdeki havacılık sevdasının alevlendiği hissettim.Bir yol gösterici tarafından yol gösterici olarak ilan edilme onurunu bana yaşattığın için Soumneal hocama çok teşekkür ediyorum.Futbolculara sorarlar. Futbola nasıl başladın.Futbolcuda cevap verir:"Babam sayesinde başladım".Banada sorarlarsa yazmaya nasıl başladın Cevabım: Soumneal ve thecrow sayesinde.Kalemlerimiz hiç kurumasın...

    ReplyDelete
  7. Teşekkür edilecek bu kadar değerli dost ve söz olunca, bu güzel sözü aşındırmaktan korkar oluyorum bazan. Havacılık biribirini destekleyerek kültür haline geliyor, havacılar böyle böyle yeyişip gelişiyor bence. Bana tek düşen, bu dostluğa lâyık olmak için kendini ve blogunu geliştirmeye çalışmak. Eksik olma Alper kardeşim; hep birlikte öğrenelim bu işi, kocaman bir blogger filosu olalım dilerim.

    ReplyDelete