Thursday, August 20, 2015

Ara



Sevgili dostum,

Yakın zaman içinde olumlu ve olumsuz bazı yoğun gelişmeler yaşadım; bunların sonuçlandırılmaları gerekiyor. Bu nedenle kendimi tadilata aldım; bir süre daha yazamayacağım. Yakında tekrar görüşmeyi iple çekiyorum, bilesin.

Başarılar; tutkuyla arzuladığın her güzel şeyde...

5 comments:

  1. Olumsuz gelişmeler için geçmiş olsun, olumlu gelişmeler için hayırlı olsun. Laf kalabalığı olmasın diye pek yorum yazmıyorum, her yazınızı severek okuyorum.

    ReplyDelete
  2. I don't know why you do not write in English,well actually you don't write in Turkish as well:), I want to see new English text. Adios! :)

    ReplyDelete
  3. You're right, it's been a while for both. You'll start seeing them after a short while, promise!

    ReplyDelete
  4. Selamlar,
    Sözleşme aşamasında bir pilot adayı olarak çok merak ettiğim bir konuda yardımcı olursanız sevinirim; sağlık raporu alamama, line check fail, simulator fail gibi olumsuzluk ile karşılaşınca şirket tarafından sözleşme feshi ve tazminat ödeme olayları nasıl uygulanmakta. Bu sık karşılaşılan bir olay mıdır? Bir anlık dalgınlık ile iş kaybı ve tazminat yükü altına girmek olası mıdır? Bu yükün oluşturduğu stres insanı hataya sürükler mi?
    Kafamı kurcalayan bu sorulara cevap verebilirseniz çok makbule geçer.
    Ayrıca hayatınızdaki gelişmeler için hayırlısı olsun.

    ReplyDelete
  5. Sözleşme feshi bildiğim kadarıyla kolay olmuyor. Davranişsal bir sorun yoksa, özellikle tip eğitimini bitirdikten sonra, daha çok sıkıntısı olan kişiyi kazanma yönünde hareket ediliyor. Yalniz, tip egitiminden once, ard arda fail olunması durumunda kişinin eğitimini tamamlayamadığı sonucuna varilirsa, kişi eğitime devam edebilmesi için bir değerlendirmeye alınabiliyor diye biliyorum. Tabii bu, uçuş okulunun durumu şirkete bildirmesiyle oluyor. Hocanin birinden iki kez fail olundu diyelim (normal ders ucusunda da ders tekrari istenebiliyor); bir çok uçuş okulunda olduğu gibi bizimkilerde de kişiye baska bir hocayla ucma hakki genellikle veriliyor, en azından kendi eğitim aldığım yerde böyleydi. Dolayısıyla, eğitimde düzgün çalışan biri için öyle çok da pamuk ipliğine bagli bir durum olmuyor. Bir tek sey onemli yalniz; gecimsiz, çevresine sorun çıkaran insanlara pek tolerans gösterilmiyor sanırım, zîra bunun bir kaç ornegini şahsen de gordum. Fakat tek tuk fail olmanın kişinin sözleşmesini feshettireceğini şahsem düşünmüyorum. Dolayısıyla, seçme süreçlerini tamamlamış, eğitime başlayan bir kişinin böyle şeylerle enerjisini harcamasındansa çalışmaya odaklanması bence daha mantıklı. Sonuçta, çalışıp çabalayan kişileri öğretmenler de, kaptanlar da, şirket de görüyor ve buna göre kişiye destek oluyorlar. Zaman zaman herkesin tökezlediği olabilir; önemli olan naçizane fikrimi söylediğim bu temel davranışşara ve çalışmayı bırakmamaya dikkat etmek bence.

    ReplyDelete