Monday, April 20, 2015

Devam...

Simulator tazeleme egitimleri guzel gecti, Sali gunu gorusmek uzere...

 

 

10 comments:

  1. sali gununu beklemek zorunda misin ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sali'nin ozel bir anlaminyok aslinda; ama belli araliklarla yazarsam insanlar da ne zaman yazi cikacagini bilir, takip etmesi daha rahat olur diye dusundum.

      Delete
  2. hocam oncelikle pilotlar gununuz kutlu olsun. dun ki uzucu olaydan dolayida uzuntulerimi bildirmek istiyorum. dun ki olayla alakali birsey degilde sormak istedigim birsey var ornegin dun bu olay oldu bugun ucusunuz varsa ornegin iniste bi tedirginlik oluyor mu her zaman olandan farkli olarak dun ki kazanin etkisiyle ornegin tesekur ederim

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaza/kirim oluyor maalesef. Elimden geldigince ben de diger meslektaslarim gibi meydana gelen olaydan ders cikarmaya calisiyorum korku duymak yerine. Boyle dusununce korku yerine farkindalik artiyor.

      Delete
  3. merhaba birşey sormak istiyorum.eğitim aşamalarında korku yaşadınız mı hiç stall ,steep turn gibi eğitimlerde,yada ilk defa a 320 koltuğuna oturduğunuzda? yoksa hepsi doğal mı gelişti?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heyecanlandigim zamanlar oldu tabii. Ucusun hangi asamasinda ne kadar heyecanlanildigi takdir edersiniz ki kisiden kisiye degisir; ama ben fiziksel manevralardan cok, surekli gozlem, denetim, degerlendirme altinda olmaktan gerilirim genellikle. Zamanla ona da alisiliyor gerci; ama en tecrubeli kaptanlar bile heyecanlanirlar zaman zaman. Havayolu ucusunda onemli olan, bu heyecanin yaninizdaki pilotla koordinasyonunuzu bozmasina izin vermemek bence. Bu da heyecanin kendisine alisip, kontrolu kaybetmemekle olur diye dusunuyorum.

      Delete
  4. Yeni yazınızı beklemekten,

    http://www.egynews.net/wp-content/uploads/2014/11/llllllll1.jpg



    ReplyDelete
  5. Bir ayı geçti kaptanım yeni yazılarınızı bekliyoruz merakla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haklisiniz... Kafami toparlayip yazamadim bir turlu

      Delete